10 χρόνια Lidl Κύπρου, 10 χρόνια αξίας για την Κύπρο του αύριο!

10.11.2020 | Λάρνακα

Δημοσιογραφική διάσκεψη αφιερωμένη στην επέτειο 10 χρόνων λειτουργίας της πραγματοποίησε η Lidl Κύπρου την Τρίτη 10 Νοεμβρίου σε virtual περιβάλλον, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτής, παρουσιάστηκε το στρατηγικό πλάνο της Lidl Κύπρου, η επέκταση του δικτύου της, καθώς και η συνεισφορά της εταιρίας τόσο στον τομέα του περιβάλλοντος, όσο και στην κοινωνία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στοιχεία από την τρίτη κατά σειρά μελέτη κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της Lidl στην Κύπρο. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε για τα έτη 2011 και 2019 με σκοπό να προσδιοριστούν και να αξιολογηθούν οι επιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τη 10ετή πορεία της εταιρίας στην Κύπρο, για την οικονομία και την κοινωνία της ώρας.

«Εδώ και 10 χρόνια, είμαστε συνοδοιπόροι με τον τόπο και την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία,  αντλώντας σταθερά δύναμη από την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των καταναλωτών. Το πλάνο μας για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις και περαιτέρω επέκταση, τηρώντας πάντα την υπόσχεση «ποιότητα για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Κονδύλης, Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, ο οποίος έδωσε το στίγμα του επιχειρηματικού οράματος της εταιρίας.  

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 24 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του δικτύου καταστημάτων, με 4 νέα σημεία μέχρι το 2023. 

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας,  η οποία συνεχάρη μεταξύ άλλων την εταιρία για τις πολυεπίπεδες δράσεις εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. «Αναμφίβολα, η Lidl Κύπρου, με τις αμιγώς αναπτυξιακές πολιτικές που εφαρμόζει, δίκαια συγκαταλέγεται σήμερα στις ηγέτιδες του τομέα του λιανεμπορίου στην Κύπρο και μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι το πρόσημο της επίδρασής της στην κοινωνία και την οικονομία μας», δήλωσε η κα Πηλείδου.

Τα θεμέλια και τις αρχές της υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης της Lidl Κύπρου, έθεσε η κα Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά «Κλείνουμε 10 χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Που με τη σειρά τους, κρύβουν σκληρή προσπάθεια, επιμονή, «μεράκι» για τη δουλειά μας  αλλά και πάθος για το καλύτερο. Με οδηγό τις αξίες μας, τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την υπευθυνότητα, την ποιότητα, τη βιωσιμότητα, την ειλικρίνεια και τον δυναμισμό χτίζουμε το μέλλον με την προσοχή μας στραμμένη στην υπεύθυνη χρήση των φυσικών πόρων και σε σύγχρονα οικονομικά πρότυπα, που θα εγγυηθούν το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη», προσθέτοντας μάλιστα ότι η Lidl Κύπρου εδώ και 10 χρόνια εφαρμόζει ένα ολιστικό μοντέλο υπευθυνότητας, δημιουργώντας μία αδιάσπαστη αλυσίδα σε όλα τα επιχειρηματικά στάδια.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν δύο νέες συνεργασίες της Lidl Κύπρου, οι οποίες αποτυπώνουν το όραμα της εταιρίας για έναν καλύτερο πλανήτη και μία κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους.

Συγκεκριμένα, η Lidl Κύπρου προχωρά σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Junior Achievement Cyprus με το πρόγραμμα STOP CY, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να υλοποιήσουν τη δική τους ιδέα με γνώμονα την περιβαλλοντική ευθύνη, αναπτύσσοντας περιβαλλοντική συνείδηση και κριτική σκέψη ως οι υπεύθυνοι ηγέτες του αύριο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο προωθεί την καινοτομία με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την αλόγιστη χρήση πλαστικών μίας χρήσης, μέσα από ιδέες που θα δώσουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Η συνεργασία της Lidl Κύπρου με τον οργανισμό Junior Achievement συνάδει απόλυτα με την πρωτοβουλία REset Plastic, τη διεθνή στρατηγική του ομίλου Schwarz για το πλαστικό, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου, και συγκεκριμένα στο πεδίο δράσης REsearch για την υποστήριξη ερευνών με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με όραμα «Λιγότερο πλαστικό-Κλειστοί Κύκλοι πρώτων υλών».

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε πως προχωρά σε δωρεά 30.000€ και τροφίμων στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, με Πρόεδρο του Φορέα την Πρώτη Κυρία, κ. Άντρη Αναστασιάδη, για τη στήριξη ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στη συνέχιση της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης.

Τέλος, στα άμεσα πλάνα της Lidl Κύπρου συγκαταλέγεται η εξέλιξη της Lidl Food Academy, η οποία από το νέο έτος πρόκειται να χαρίσει ένα νέο ταξίδι γνώσεων, εμπειριών και ψυχαγωγίας, μετακινούμενη από πόλη σε πόλη της Κύπρου ως Lidl Food Academy on the Go.

Η Lidl Κύπρου, θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στην κυπριακή οικονομία με νέες επενδύσεις και πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, παραμένοντας πιστή στην αποστολή της για ένα καλύτερο αύριο!

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (48.77 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα