Η LIDL Κύπρου χάρισε χαμόγελα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρνακας

12.06.2020 | Λάρνακα

Δημιουργικό για την Δωρεά.

Η Lidl Κύπρου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και την κοινωνία, προχώρησε σε δωρεά ξύλινων παιχνιδιών ύψους €2000 στις Παιδιατρικές Κλινικές του νέου και παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας.  

Τα ξύλινα παιχνίδια Playtive Junior πρόκειται να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική πτέρυγα, καθώς και σε όσα υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις στο κτίριο του Νέου Νοσοκομείου. Τα παιχνίδια θα τοποθετηθούν στους διαδρόμους αναμονής, στα ιατρεία, στα δωμάτια θηλασμού και στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες παιχνιδιού.

Η Lidl με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου να προσφέρει ένα όμορφο περιβάλλον στα παιδιά, αναλαμβάνοντας να αναδιαμορφώσει τους χώρους της Παιδιατρικής Κλινικής. Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα διοργάνωσε διαγωνισμό με θέμα #θατακαταφερουμε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα μέσα από τη ζωγραφική. Τα σχέδια των παιδιών πρόκειται να αξιοποιηθούν από ομάδα ζωγράφων που θα αναλάβει τη μεταμόρφωση της Αίθουσας Παιχνιδιού της Κλινικής.

Από την πλευρά της, η Lidl αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία του παιχνιδιού ως μέσο μάθησης, κοινωνικοποίησης και ενσυναίσθησης, θέλησε να χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Σε μία εποχή που το ψηφιακό παιχνίδι κυριαρχεί, το παραδοσιακό παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις αναπτυξιακές τους δεξιότητες και να αποβάλλουν το στρες.

«Γνωρίζουμε πως τα παιχνίδια είναι οι πιο πιστοί φίλοι των παιδιών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία θα τους χαρίσουμε χαμόγελα. Μέσα από τα παιχνίδια τα παιδιά ταυτόχρονα μαθαίνουν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει αναγνωρίσει το παιχνίδι ως δικαίωμα κάθε παιδιού λόγω της σπουδαιότητάς του.», δήλωσε ο Σπύρος Κονδύλης, Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου.

Στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, η Lidl Κύπρου στέκεται διαχρονικά και περήφανα στο πλευρό των παιδιών, προχωρώντας σε ενέργειες που προάγουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά και τις οικογένειές τους.

Επικοινωνία


Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (850.05 KB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα