H Lidl Κύπρου απέκτησε το μεγαλύτερο Logistic Center στο νησί

19.06.2019 | Λάρνακα
Φωτογραφία από τα εγκαίνια.

Στην ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του ανανεωμένου και υπερσύγχρονου logistic center προέβη η Lidl Κύπρου στις 18 Ιουνίου 2019, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη Βιομηχανική Περιοχή της Περιφέρειας Λάρνακας για την ολοκλήρωση ενός μοναδικού έργου που ξεκίνησε το 2016 για να καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού καθώς και για την αύξηση της σταθερής γκάμας. Ένα έργο επέκτασης και αναβάθμισης, το οποίο κόστισε 28.5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Lidl Κύπρου είναι περήφανη για αυτό το έργο, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο του είδους του στο λιανικό εμπόριο στην Κύπρο, με τεράστιες δυνατότητες. Συγκεκριμένα, από τα 20.800 τ.μ. η  αύξηση της χωρητικότητας ανήλθε στο 64%, δηλαδή στα 33.393 τ.μ. Πρόκειται για μια επένδυση στρατηγικής σημασίας που έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρία να αναπτύξει κατά 20% την γκάμα της προς όφελος των καταναλωτών.

Κύριος στόχος ήταν να προστεθούν νέοι κωδικοί φτάνοντας τους 2.350 στο σύνολο. Γι’ αυτό ακριβώς, πρώτο μέλημα της εταιρίας ήταν η επέκταση των χώρων αποθήκευσης και ταξινόμησης. Εδώ και περίπου 10 χρόνια η Lidl Κύπρου εφαρμόζει με συνέπεια και στην πράξη την εταιρική της υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο με βασικό πυλώνα του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το περιβάλλον.

Από την ίδρυσή της, η εταιρία πρωτοπορεί στον τομέα της ανακύκλωσης καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και επέλεξε να εκσυγχρονίσει την ψυκτική αλυσίδα πριν το 2030, όταν θα το επιβάλει η νομοθεσία. Οι φιλικές προς το περιβάλλον ψυκτικές εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και οι υπερσύγχρονοι χώροι εργασίας διασφαλίζουν απόλυτα τη σωστή συντήρηση των προϊόντων κάθε στιγμή, σε όλη την αλυσίδα ψύξης, από το logistic center μέχρι και τα καταστήματα.
 
Στην κεντρική Αποθήκη της Αραδίππου εγκαταστάθηκε νέο σύστημα κλιματισμού και νέες μονάδες ψύξης φιλικές στο περιβάλλον με προπάνιο R-290, όπου φυλάσσονται τα προϊόντα της Lidl σε ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας, στην κατάλληλη θερμοκρασία, διασφαλίζοντας την ποιότητά τους και διατηρώντας την αλυσίδα ψύξης σταθερή σε όλα τα στάδια.

Παράλληλα, η διατήρηση συστήματος διαχείρισης ενέργειας έχει σαν πλεονέκτημα την εξοικονόμηση κόστους και μακροπρόθεσμα στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω των διαδικασιών διαχείρισης ενέργειας που εφαρμόζονται στη Lidl Κύπρου, διασφαλίζεται η διαφάνεια σε όλες τις ενεργειακές ροές της εταιρίας και καθίσταται δυνατή η αποκάλυψη δυνατοτήτων εξοικονόμησης κόστους τόσο στα καταστήματα και στις αποθήκες, όσο και στα κεντρικά γραφεία. Αυτό με τη σειρά του συντελεί στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και κατ' επέκταση στην κερδοφορία της. 

Για τον λόγο αυτό, φέτος, η Lidl Κύπρου πιστοποιήθηκε με ISO 50001 από τον ανεξάρτητο "Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO)" για τη διαχείριση ενέργειας της αποθήκης.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, 83 ντόπιοι προμηθευτές καθημερινά παραδίδουν μόνο σε αυτό το logistic center κυπριακά και φρέσκα προϊόντα. Με τη μοναδική οργάνωση, τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τον υποδειγματικό συντονισμό των ανθρώπων της Lidl, κάθε προϊόν φτάνει με ειδικά φορτηγά έγκαιρα και σε σταθερές συνθήκες ψύξης στα καταστήματα της Lidl και στους πελάτες.

Η Lidl Κύπρου αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο. Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται η οικογένειά της  να μεγαλώσει αγγίζοντας σε αριθμό τους 600 συνεργάτες. H Lidl Κύπρου σύντομα κλείνει δέκα χρόνια και θα το γιορτάσει με όλες και όλους εσάς που μας αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή με περίσσευμα εμπιστοσύνης αλλά και αγάπης.

Άλλα Media

Press kits (1)
  • Photograph from the event.

    H Lidl Κύπρου απέκτησε το μεγαλύτερο Logistic Center στο νησί

    Λάρνακα, 19.06.2019 12:00:00

    Αρχεία (1) Εικόνες (9) Βίντεο (1)
    download

Δείτε ακόμα