Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού προχωράμε και θέτουμε νέους φιλόδοξους στόχους για ένα καλύτερο αύριο!

25.02.2019 12:00:00 | Λάρνακα
Δημιουργικό για μείωση χρήσης πλαστικού.

Αποτελέσαμε την πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που εδώ και 9 χρόνια έχει ενσωματώσει στην εταιρική της πολιτική την καινοτόμο ενέργεια χρέωσης της πλαστικής σακούλας με απώτερο στόχο την μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του οικοσυστήματός μας. Από την έναρξη των δραστηριοτήτων μας θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει. Στη Lidl επενδύουμε στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουμε τις δυνατότητες ανακύκλωσης.  

Από την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η Lidl Κύπρου είναι η πρώτη εταιρία του κλάδου που αποσύρει τις σακούλες μιας χρήσης 6 σεντ από τα καταστήματά της. Όλοι οι καταναλωτές μπορείτε  να βρείτε στα 17 καταστήματα Lidl τη νέα σακούλα για να κάνετε τα ψώνια σας υπεύθυνα, χρησιμοποιώντας την ξανά και ξανά και ξανά! 

Η νέα σακούλα αποτελείται τουλάχιστον κατά 80% από υλικό που προκύπτει από ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων και είναι 100% ανακυκλώσιμη. 

Με τη χρήση της συγκεκριμένης σακούλας οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη μείωση του CO2 έως 40% σε σύγκριση με σακούλες από πρωτογενή υλικά. 

Η Lidl Κύπρου δεν σταματά ποτέ να πρωτοπορεί:
•    Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2025.
•    Εξασφαλίζουμε 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025. 

Στη Lidl Κύπρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση των πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατόπισή μας προς ένα πραγματικά κυκλικό σύστημα μακροπρόθεσμα. Με υπευθυνότητα στη Lidl Κύπρου κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ένα καλύτερο αύριο, γιατί η ανακύκλωση είναι στο χέρι μας!

Άλλα Media

Press kits (1)
  • Image for plastic reduction - Lidl Cyprus.

    Πρωτοπόροι στη μείωση χρήσης πλαστικού υλικού προχωράμε και θέτουμε νέους φιλόδοξους στόχους για ένα καλύτερο αύριο!

    Λάρνακα - Larnaca, 25.02.2019 12:00:00

    Αρχεία (1) Εικόνες (1)
    download

Δείτε ακόμα