Η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τον 1ο Διαγωνισμό Βιώσιμης Γαστρονομίας

Τέσσερα κολλέγια μαγειρικής διαγωνίζονται για την ανάδειξη του πιο νόστιμου, βιώσιμου menu.

04.06.2021 | Λάρνακα

H Lidl Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, διοργανώνοντας στις 16 Ιουνίου έναν ξεχωριστό διαγωνισμό μαγειρικής στον σύγχρονο χώρο της Lidl Food Academy. 

Ο όρος βιώσιμη γαστρονομία αναφέρεται στην προετοιμασία φαγητού που γίνεται βάσει ορθών πρακτικών. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι σεφ λαμβάνουν υπόψη, εκτός από τη γεύση, την προέλευση και την επιλογή των πρώτων υλών, τη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, την ασφάλεια και την υγιεινή, καθώς και τον τρόπο παραγωγής και τη συσκευασία των προϊόντων. Η βιώσιμη γαστρονομία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, των πολιτιστικών αξιών, της υγείας, της πολυμορφίας, καθώς και στην αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Στον 1ο Διαγωνισμό Βιώσιμης Γαστρονομίας που διοργανώνεται από τη Lidl Κύπρου συμμετέχουν τα κολλέγια Alfa Culinary & Βeverage, American College, Intercollege και InterNapa College. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους 90 λεπτά για να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν στην επιτροπή ένα menu τριών πιάτων, το οποίο θα πληροί συγκεκριμένα κριτήρια βιώσιμης γαστρονομίας, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται η χρήση υπεύθυνων προϊόντων, η κατανάλωση ενέργειας και νερού κατά την παρασκευή, καθώς και η ανάδειξη της εντοπιότητας και της εποχικότητας.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι chef της Lidl Food Academy, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας και Περιβάλλοντος, του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και της Lidl Κύπρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Περιβάλλοντος και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (2.76 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα