Με επιτυχία και πολλά χαμόγελα από τους μαθητές που συμμετείχαν ολοκληρώθηκε ο τελικός του 2ου Μind REset από τη Lidl Κύπρου

Η Lidl Κύπρου σε συνεργασία με τον Junior Achievement Κύπρου υλοποιούν για δεύτερη χρονιά το περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μind REset δωρεάν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παγκύπρια.

16.12.2022 | Λάρνακα

H Lidl Κύπρου πιστή στη δέσμευσή της υποστηρίζει το Mind REset 2022

Το δεύτερο Mind REset, ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, διοργανώθηκε και φέτος στην Κύπρο και έδωσε ξανά τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου να εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητα και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Ο φετινός τελικός διαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου μέσα από μία ξεχωριστή Τελετή Βράβευσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στην Λευκωσία.

Στο πρόγραμμα φέτος, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη καθώς συμμετείχαν συνολικά 60 σχολεία από όλη την Κύπρο, με 134 τμήματα και συνολικά 2.524 μαθητές/τριες, ενώ άνω των 139 ήταν οι εκπαιδευτικοί που στήριξαν το πρόγραμμα! 

Ο τελικός διαγωνισμός του Μind REset ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς 5 μαθημάτων σε μαθητές και μαθήτριες E’ και Στ’ Δημοτικού και Α’ και Β΄ Γυμνασίου που στόχο είχαν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με την περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα και να αναπτύξουν δεξιότητες χρήσιμες για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Όλες οι ιδέες που αξιολογήθηκαν στον διαγωνισμό, ήταν εναρμονισμένες με ένα από τα πέντε πεδία δράσης της διεθνούς στρατηγικής της Lidl Κύπρου και του Ομίλου Schwarz για το πλαστικό, REset Plastic.

Η κριτική επιτροπή, για την τελική επιλογή των ομάδων, αξιολόγησε την ποιότητα της παρουσίασης της εκάστοτε επιχειρηματικής ιδέας, την ποιότητα των εκθεμάτων και του περιπτέρου, την ποιότητα της παρουσίασης της ιδέας στην σκηνή αλλά και των απαντήσεων που έδωσαν τα παιδιά επί τόπου.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (1.19 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα