5 χρόνια Lidl Food Academy, 5 χρόνια δημιουργίας, 5 χρόνια μοναδικών συνταγών

Η Lidl Food Academy στην οδό Στασικράτους άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της, δίνοντας την υπόσχεση στο κοινό ότι θα ακολουθήσει ένα ατελείωτο γευστικό ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα μαγειρικής, σεμινάρια διατροφής, γευσιγνωσίας, οινογνωσίας, καθώς και σεμινάρια για εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων.

08.12.2020 | Λάρνακα

Η Lidl Food Academy, μια παγκόσμια πρωτοτυπία της Lidl, στις 5 Νοεμβρίου 2020 συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας, δημιουργήθηκε για να προσφέρει  μια συνολική εμπειρία κι ένα ολιστικό ταξίδι της γεύσης που ξεκινάει από τα προϊόντα Lidl και φτάνει στην κουλτούρα της κάθε χώρας μέσα από τις θεματικές εβδομάδες. Μέσα στη πενταετία μετράμε μέχρι σήμερα περισσότερα από 200 δωρεάν μαθήματα μαγειρικής σε καταναλωτές και 600 πρωτότυπες συνταγές από έμπειρους σεφ, αλλά και εκατοντάδες παιδιά που επισκέφτηκαν την Ακαδημία στα πλαίσια του προγράμματος "Ακαδημία Φαγητού για παιδιά" με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στην Lidl Food Academy υποστηρίζουμε την αξία του υγιεινού, σπιτικού φαγητού με φρέσκες πρώτες ύλες από τον τόπο μας και μαγειρεύουμε με αυτά και συνεισφέρουμε στην ισορροπημένη διατροφή και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Σε αυτό το γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μάθημα του Σαββάτου στις 7 Νοεμβρίου 2020, χαρίζοντας γλυκές απολαύσεις και πολλά χαμόγελα στους παρευρισκομένους. Ο χώρος της Ακαδημίας «φόρεσε» τα γιορτινά του για να υποδεχτεί το κοινό. Πολύχρωμα μικρά γλυκάκια κοσμούσαν το τραπέζι, ενώ η τούρτα γενεθλίων στο χρώμα του λευκού και διακοσμημένη με μικρά λουλούδια και φρούτα σχημάτιζε τον αριθμό 5. Αναμφίβολα, η τόσο ξεχωριστή διακόσμηση τράβηξε τα βλέμματα και δημιούργησε συναισθήματα χαράς στους παρόντες.

Συνοδοιπόρος σε αυτό το πενταετές ταξίδι είναι ο σεφ της Ακαδημίας, Κωνσταντίνος Πετεβίνος, ο οποίος δημιουργεί ευφάνταστες συνταγές σε κάθε μάθημα και τις μοιράζεται μαζί μας από την πρώτη μέρα της Lidl Food Academy. Για αυτήν την τόσο ξεχωριστή μέρα, οι pastry chef της Ακαδημίας  Δημήτρης και Ξένια Ιωάννου δημιούργησαν μια συλλογή από γλυκά αφιερωμένη στα 5 χρόνια.

Σε αυτό το εορταστικό σκηνικό οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το μάθημα και στη συνέχεια δημιούργησαν τις συνταγές με τη βοήθεια του σεφ και της ομάδας του. Τραγανά σουδάκια γεμισμένα με κρέμα μουσελίν, cup cakes λεμόνι με παπαρουνόσπορο και επικάλυψη βουτυρόκρεμας με κρεμώδες τυρί, κρέμα λεμονιού με μπισκότο κραμπλ βανίλιας και φρέσκα μύρτιλα, βουτυρόκρεμα για επικάλυψη τούρτας, αποτέλεσαν το μενού των συνταγών.

Mε βαθιά συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και εμπνεόμενη από τις διαχρονικές, εταιρικές μας αξίες ορίζουμε νέο ραντεβού μετά την άρση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στις 13 Νοεμβρίου. Η Lidl Food Academy θα είναι και πάλι κοντά σας όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και όταν όλοι θα είμαστε ασφαλής και υγιείς.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (2.17 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα