H Lidl Κύπρου μεγάλος χορηγός της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού “Let’s do it! Cyprus 2021”

Η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και θα πραγματοποιηθεί από τις 25-31 Οκτωβρίου.

20.10.2021 | Λάρνακα

Στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας και θέλοντας να μεταφράσει την περιβαλλοντική της ευαισθησία σε βέλτιστες πρακτικές, η Lidl Κύπρου προχωράει στη στήριξη της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαρισμού “Let’s do it! Cyprus” ως μεγάλος χορηγός. Στόχος της φετινής εκστρατείας αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ανακοινώθηκε η έναρξη της εκστρατείας. Κοινός στόχος όλων των φορέων είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, ώστε φέτος να ξεπεράσουμε το φράγμα των 50.000 εθελοντών. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Κλέλια Βασιλείου, η οποία δήλωσε «Είναι μεγάλη μας χαρά να διοργανώνουμε εκστρατείες που αναδεικνύουν την αξία της εθελοντικής προσφοράς, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επιμένουν, συμμετέχουν και αγαπούν αυτόν τον τόπο. Πρόθεσή μας είναι να λειτουργούμε διαδραστικά, να χρησιμοποιούμε σύγχρονα μέσα, ώστε να είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να παρεμβαίνουμε σωστά».

Εκ μέρους του Together Cyprus, o Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών, Ανδρέας Αγγελή ανέφερε: «Με το σλόγκαν της φετινής εκστρατείας θέλαμε με ένα έξυπνο τρόπο να υπενθυμίσουμε ότι η εκστρατεία αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς όλους εμάς. Δεν αφορά στον εφήμερο καθαρισμό αλλά στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Το #στοχέρισου κρύβει πίσω του και τη φιλοσοφία ότι για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας».

Συμβάλλοντας ενεργά στην εκστρατεία, εκπρόσωποι της Lidl Κύπρου από τα 18 καταστήματα της, το logistic center και τα κεντρικά γραφεία, μαζί με συνεργάτες και εθελοντές θα βρεθούν σε επιλεγμένα σημεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ανακούφιση στο οικοσύστημα της Κύπρου. «Μέσα από την Παγκύπρια Εκστρατεία  Καθαρισμού πρόθεσή μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε το σύνολο  της κυπριακής κοινωνίας. Συμπράττουμε με το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού και στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, ενεργοποιούμε τον εταιρικό εθελοντισμό και κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους»,  δήλωσε η Εβελίνα Συρίγου CSR Specialist της Lidl Κύπρου.  

Η εκστρατεία Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz για το πλαστικό στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου και συγκεκριμένα στα πεδία δράσης REmove και REcycle.

Τα πεδία δράσης της πρωτοβουλίας REset Plastic είναι τα εξής:

REduce/Μείωση
Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο.

REdesign/Επανασχεδιασμός
Σχεδιάζουμε τα προϊόντα και τις συσκευασίες τους, ώστε να είναι ανακυκλώσιμα/ες για να κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Έχουμε ήδη μειώσει το πλαστικό σε μεγάλο αριθμό συσκευασιών, έχουμε αυξήσει την ανακυκλωσιμότητα ή εναλλακτικά χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα προϊόντα που φέρουν τη σήμανση "Packaging responsibly" ενισχύουν τη διαφάνεια προς τους καταναλωτές μας.

REcycle/Ανακύκλωση
Συλλέγουμε, κάνουμε διαλογή, ανακυκλώνουμε και κλείνουμε τον κύκλο ζωής των πρώτων υλών.

REmove/Απομάκρυνση
Υποστηρίζουμε την απομάκρυνση πλαστικού από το περιβάλλον. Σε συνεργασία με τους εταίρους μας "Project Stop" και "One Earth - One Ocean e.V." συμβάλλουμε σε ωκεανούς και ποτάμια χωρίς πλαστικό. Αυτή η δέσμευσή μας περιλαμβάνει και τοπικές δράσεις σε χώρες δραστηριότητας της Lidl.

REsearch/Έρευνα
Επενδύουμε στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ενημερώνουμε για την ανακύκλωση και την προστασία των φυσικών πόρων. Έχουμε υπογράψει την Παγκόσμια Δέσμευση της Νέας Πλαστικής Οικονομίας του Ιδρύματος Ellen MacArthur, το οποίο αποτελεί ισχυρό αποτύπωμα του οράματός μας για μια παγκόσμια λειτουργική κυκλική οικονομία.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (1.88 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα