Εξωτερικές φωτογραφίες εγκαταστάσεων Lidl - Schwarz.

Η Ιστορία μας από το 2010

Τα πρώτα καταστήματα Lidl Κύπρου άνοιξαν τις πόρτες τους το 2010 και 13 χρόνια αργότερα, έχουμε πλέον 20 καταστήματα και 1 από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής σε όλη την Κύπρο, απασχολώντας πάνω από 700 άτομα.

Εργαζόμενοι

Logistics Center

Καταστήματα

Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας, στις χαμηλότερες δυνατές τιμές και συνεργαζόμαστε στενά με τους προμηθευτές μας προκειμένου να το επιτύχουμε. Επιδιώκουμε την χρήση τοπικών προϊόντων όπου είναι εφικτό και το επιτυγχάνουμε μέσω της συνεργασίας μας με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Η επιτυχημένη ιστορία της Lidl ξεκίνησε στο Neckarsulm της Βάδης-Βιρτεμβέργης, στη Γερμανία. Τα θεμέλια για τη διεθνή επέκταση της Lidl τέθηκαν τη δεκαετία του 1930 με το χονδρικό εμπόριο τροφίμων. Αυτό που διέκρινε ανέκαθεν τη Lidl είναι το θάρρος να χαράσσει νέους ορίζοντες.

Χάρη στο χαρακτηριστικό επιχειρηματικό μοντέλο μας, η επιχείρηση κατόρθωσε να αναπτυχθεί γρήγορα. Ήδη από τα πρώτα 15 χρόνια, υπήρχαν στη Γερμανία περισσότερα από 450 καταστήματα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Lidl επεκτάθηκε σε περισσότερες χώρες. Σήμερα, διαθέτουμε παρουσία σε 32 χώρες, λειτουργούμε περίπου 12.000 καταστήματα σε 31 χώρες και εξακολουθούμε να επεκτεινόμαστε: Από το 2017 και το 2018 η Lidl εκπροσωπείται με καταστήματα στις ΗΠΑ και στη Σερβία.

 • 1930

  Στο Neckarsulm της Γερμανίας, ιδρύεται η Lidl & Schwarz KG ως επιχείρηση χονδρικού εμπορίου τροφίμων. Ακόμη και σήμερα, τα κεντρικά της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο βρίσκονται στο Neckarsulm.

 • 1973

  Το πρώτο κατάστημα Lidl ανοίγει στο Ludwigshafen-Mundenheim της Γερμανίας.

 • 1988

  15 χρόνια μετά την ίδρυση, η Lidl λειτουργεί ήδη περισσότερα από 450 καταστήματα στη Γερμανία και απασχολεί περισσότερους από 5.000 συνεργάτες.

 • 1989

  Η Lidl γίνεται διεθνής: Στη Γαλλία ανοίγει το πρώτο κατάστημα Lidl.

 • 2003

  Η Lidl σε τροχιά επιτυχίας: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο απασχολούνται ήδη περίπου 80.000 συνεργάτες στη Lidl.

 • 2006

  Η Lidl γίνεται η πρώτη αλυσίδα discount που συμπεριλαμβάνει μόνιμα στην γκάμα της τη δική της σειρά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας fair trade, ονόματι «Fairglobe».

 • 2017

  Η Lidl τολμά το μεγάλο άλμα και ανοίγει τα πρώτα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Lidl Κύπρου  εγκαινιάζει το 17ο κατάστημά της ένα κατάστημα ειδικά σχεδιασμένο για τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, προσφέροντας μια διαφορετική αγοραστική εμπειρία.  Με ιδιαίτερη κτιριακή μορφή εντασσόμενο πλήρως στο περιβάλλον.

 • 2019

  Η Lidl Κύπρου ανακοινώνει την ολοκλήρωση του ανανεωμένου και υπερσύγχρονου logistic center, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

 • 2020

  10 χρόνια Lidl Κύπρου. Ανοίγει το 18ο κατάστημα της Κύπρου στην Λεμεσό ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα στην Ευρώπη.