mind REset: Το νέο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Lidl Κύπρου

Το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

06.10.2021 | Λάρνακα

από αριστερά: Ανδρέας Παπαδόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ., Junior Achievement Cyprus, Πρόδρομος Προδρόμου – Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, Βασιλική Αδαμίδου – Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Κύπρου, Αντιγόνη Κωμοδίκη – Διευθύνουσα Σύμβουλος, Junior Achievement Cyprus

Δημοσιογραφική διάσκεψη αφιερωμένη στο νέο, περιβαλλοντικό πρόγραμμα mind REset πραγματοποίησε η Lidl Κύπρου σε συνεργασία με τον Μη-Κυβερνητικό οργανισμό Junior Achievement Cyprus. Στο πλαίσιο αυτής εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και Μ.Μ.Ε. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους του νέου, σύγχρονου περιβαλλοντικού προγράμματος ανάπτυξης ιδεών.

Τη διάσκεψη χαιρέτησε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος δήλωσε «Η ανάπτυξη κουλτούρας που προωθεί την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στους νέους και τις νέες είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Στοίχημα των ημερών μας είναι η αειφορία της οικονομικής δραστηριότητας. Ξεκινώντας από άμεσες ενέργειες, όπως ο δραστικός περιορισμός της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητα, αλλά συγκλίνοντας και σε μια γενικότερη προσέγγιση περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Μέσα από το πρόγραμμα mind REset, απευθυνόμαστε στα παιδιά, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα του ευσυνείδητου και περιβαλλοντικά ευαίσθητου πολίτη, αλλά και του πιθανού μελλοντικού επιχειρηματία με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης».

Εκ μέρους του Junior Achievement Cyprus, ο Πρόεδρος του οργανισμού Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε πως «Μέσω αυτού του νέου προγράμματος προσθέτουμε ένα λιθαράκι στο κομμάτι της ανάπτυξης των δεξιοτήτων των νέων για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Μας τιμά ιδιαίτερα που δίνεται η ευκαιρία υλοποίησης αυτού μέσω του νέου μας Στρατηγικού Συνεργάτη, της Lidl Κύπρου, η οποία πρωτοστατεί στις ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος».

Το mind REset σχεδιάστηκε, ώστε να  δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και Α’ και Β’ τάξεων Γυμνασίου να εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητα και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις, που θα συμβάλουν στην προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Όπως δήλωσε η Αντιγόνη Κωμοδίκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του JA Κύπρου, «Η αλλαγή των στάσεων προς ενεργοποίηση της κυκλικής οικονομίας ξεκινάει από το σχολείο. Το πρόγραμμα εισάγεται την κατάλληλη στιγμή καθώς υπάρχει ανάγκη για την ενημέρωση και τη βιωματική εμπειρία των παιδιών σε σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα».

Στη σημασία του προγράμματος για τη Lidl Κύπρου αναφέρθηκε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία τόνισε πως «Το πρόγραμμα mind REset αντανακλά τις επιχειρηματικές μας γνώσεις που μας επιτρέπουν να χαράζουμε επιτυχημένες και υπεύθυνες πρωτοβουλίες. Μέσα από αυτό επιθυμούμε να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά, τους επιχειρηματίες του αύριο να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη με υπευθυνότητα για ένα αύριο με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση και λιγότερο πλαστικό».

Οι ιδέες που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα είναι εναρμονισμένες με ένα από τα πέντε πεδία δράσης της διεθνούς στρατηγικής του Ομίλου Schwarz για το πλαστικό, REset Plastic.

Με όραμα «Λιγότερο πλαστικό - Κλειστοί Κύκλοι πρώτων υλών» η Lidl Κύπρου επιδιώκει να μεταδώσει στους μαθητές διεθνή τεχνογνωσία, ώστε να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Η δέσμευσή της εταιρίας στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής όπως και στα ειδικότερα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι δεδομένη.  Στο πλαίσιο αυτό η Lidl Κύπρου στοχεύει έως το 2025 στη μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 20%, στην 20% μέση περιεκτικότητα ανακυκλωμένου πλαστικού και στη μέγιστη δυνατή ανακυκλωσιμότητα για το 100% των συσκευασιών των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025. Παράλληλα, αφαιρεί το μαύρο πλαστικό – που ανακυκλώνεται δύσκολα – από όλες τις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, μέχρι το τέλος του 2021.

Η Lidl Κύπρου, με αίσθημα ευθύνης, δεν σταματά να δίνει μάχη για τον πλανήτη μας, για το περιβάλλον, για τις μελλοντικές γενιές. Γιατί σε όλους αξίζει ένα καλύτερο αύριο!

Μάθετε περισσότερα: https://jacyprus.org/mind-reset/, https://corporate.lidl.com.cy/el/mind-reset

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (1.45 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα