vegetables

Η ποιοτική μας δέσμευση

Η δέσμευση ποιότητας Lidl

Προκειμένου να εξελίσσουμε τα προϊόντα μας –σύμφωνα με την αντίληψή μας για βιωσιμότητα– με συνέπεια στην ποιότητα, στο πλαίσιο του συστήματος διαχείρισης ποιότητας βρισκόμαστε σε συνεχή ανταλλαγή απόψεων και σε διάλογο με τους παραγωγούς και τους προμηθευτές.
Όλες οι διαδικασίες μας έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας, ούτως ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να βασίζονται στη σταθερή ποιότητα, όσον αφορά τη γεύση, την εμφάνιση και τη σύνθεση των προϊόντων μας. Ο εποχικός και τοπικός χαρακτήρας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όσον αφορά την ποιότητα των πρώτων υλών που προμηθευόμαστε. Διότι, ανάλογα με την εποχή, τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και την περιοχή καλλιέργειας, ενδέχεται να διαφοροποιείται η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων. Όμως, ένα είναι βέβαιο: οι πελάτες μας μπορούν πάντα να βασίζονται στην ποιότητα Lidl που έχουν συνηθίσει.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εφαρμόζουμε τις αλλαγές της νομοθεσίας. Στο πλαίσιο περιλαμβάνονται π.χ. κανονισμοί της ΕΕ όπως ο κανονισμός σχετικά με την επισήμανση των τροφίμων, ο κανονισμός για τα πρόσθετα τροφίμων (κανονισμός ΕΚ αριθ. 1333/2008) και η ευρωπαϊκή οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι τηρούμε τις διατάξεις των εθνικών νομοθεσιών, οι οποίες επίσης μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους στο πλαίσιο της ΕΕ. Περαιτέρω, θεσπίζουμε ελάχιστες προδιαγραφές για τους προμηθευτές μας , π.χ. αναφορικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, προκειμένου να διασφαλίζουμε σε κάθε στάδιο την εγγυημένη ποιότητα Lidl. Συγκεκριμένα, διασφαλίζουμε πως υπολειμματικότητα δραστικών συστατικών βρίσκονται μόνο μέχρι το ένα τρίτο του ανώτατου νομοθετικού ορίου. Επίσης, μέγιστη ποσοστιαία χρήση όλων των υπολειμμάτων δραστικών ουσιών στο 80% του νομικού ανώτατου ορίου και την ανίχνευση μέχρι πέντε δραστικών ουσιών στα υπολείμματα. 

Ως εμπορική εταιρία που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο, στηριζόμαστε σε ένα μεγάλο δίκτυο προμηθευτών προκειμένου να μη διαταράσσεται η τροφοδοσία, ακόμα και σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις. Αυτό σημαίνει, ενδεχομένως, ότι για τα ίδια προϊόντα που διατίθενται σε περισσότερες εθνικές εταιρείες της Lidl, μπορεί να χρησιμοποιούνται διαφορετικοί προμηθευτές. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια, στο πλαίσιο τήρησης των προδιαγραφών μας, οι τρόποι παραγωγής να διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα με το προϊόν, π.χ. σε σχέση με:

•    Τεχνολογία παραγωγής: Αποκλίσεις στην εικόνα των προϊόντων είναι πιθανές
•    Προέλευση των πρώτων υλών: Οι προμηθευτές προμηθεύονται τις πρώτες ύλες από διάφορες δικές τους πηγές
•   Συστατικά ίσης αξίας: Υπό αυτή την έννοια, σε ορισμένα προϊόντα μπορεί να υπάρχουν υποκατάστατα κάποιων συστατικών. Στο πλαίσιο αυτό, ένα προϊόν που περιέχει φυτικά έλαια μπορεί να περιέχει ηλιέλαιο ή κραμβέλαιο.

Σύντομες διαδρομές μεταφοράς των προϊόντων σημαίνουν φρέσκα προϊόντα στο κατάστημα. Έτσι εξοικονομούνται πόροι και παράλληλα διασφαλίζονται θέσεις εργασίας τοπικά. Επομένως, ανάλογα με τις δυνατότητες που παρέχονται, προμηθευόμαστε φρέσκα προϊόντα από την Κύπρο ή, τουλάχιστον, από χώρα της ΕΕ. Στη δεύτερη περίπτωση είναι πιθανό, ορισμένες πρώτες ύλες μας να προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές αλλά, εξαιτίας των τοπικών συνθηκών, να διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους.

customer

Κριτήριο μας οι χαρούμενοι πελάτες

Στόχος μας είναι οι πελάτες μας να είναι πάντα ευχαριστημένοι. Για αυτόν τον λόγο, ανατροφοδοτήσεις και προτάσεις βελτίωσης είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ελέγχουμε άμεσα τις επισημάνσεις που αφορούν προβλήματα ποιότητας ή ασφάλειας των προϊόντων μας και σε σοβαρές περιπτώσεις σταματούμε αμέσως τη διάθεση του προϊόντος, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και αποσύρουμε επίσημα τον προβληματικό κωδικό. 
Οι προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Εννοείται ότι λαμβάνουμε υπόψη την παράμετρο αυτή στην εθνική στρατηγική μας για την γκάμα προϊόντων. Στα παραπάνω προστίθενται και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε στον τομέα της υγιεινής διατροφής, π.χ. με τη στρατηγική μείωσης που ακολουθούμε, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόμαστε με στόχο να μειώσουμε προοδευτικά την περιεκτικότητα των προϊόντων μας σε συστατικά όπως το αλάτι και η ζάχαρη και να αυξήσουμε το ποσοστό των ακόρεστων λιπαρών οξέων.

instore

Βραβευμένη ποιότητα

Πολλά προϊόντα μας ιδιωτικής ετικέτας λαμβάνουν τακτικά διακρίσεις και άριστες βαθμολογίες στο πλαίσιο πασίγνωστων βραβείων προϊόντων. Για παράδειγμα, το International Taste Institute, που έχει στόχο την ανάδειξη τροφίμων και ποτών ανώτερης ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως, μέσω της αμερόληπτης διαδικασίας της «τυφλής δοκιμής»  έχει απονείμει πολλαπλά Βραβεία Ανώτερης Γεύσης σε προϊόντα της Lidl Κύπρου που ξεχωρίζουν για τη γευστική τους υπεροχή.

Tbd

Ύψιστα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας

Η διασφάλιση ποιότητας είναι ύψιστης σημασίας για τη Lidl Κύπρου. Η φρεσκάδα και η ποιότητα των τροφίμων μας προσφέρουν απόλαυση χωρίς ανησυχίες. Για τα μη εδώδιμα προϊόντα μας όπως ηλεκτρικά εργαλεία, μηχανές κουζίνας ή παιχνίδια ισχύουν οι ύψιστες προδιαγραφές ασφαλείας. 

Πριν διατεθούν προς πώληση, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ελέγχονται και δοκιμάζονται εξαντλητικά. Παράλληλα με τους εσωτερικούς ελέγχους ποιότητας, αναθέτουμε σε ανεξάρτητα και έγκριτα ινστιτούτα δοκιμών τη διενέργεια χημικών, φυσικών και οργανοληπτικών δοκιμών και ελέγχων για νοσογόνους οργανισμούς.

Συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που κάνουν χρήση των αναγνωρισμένων προτύπων BRC (British Retail Consortium), IFS (International Featured Standards) και FSSC (Food Safety System Certification). Το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της Lidl Κύπρου προχώρησε επιτυχώς τον Μάϊο του 2019 στην πιστοποίηση του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας που εφαρμόζει, αποδεικνύοντας εμπράκτως την προσήλωσή του στη διαρκή βελτίωση της προσδοκώμενης ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών προς ικανοποίηση των πελατών. Το πρότυπο ISO 9001:2015, το πλέον διαδεδομένο Πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας, θέτει όλες εκείνες τις απαιτήσεις βάσει των οποίων θα πρέπει να δραστηριοποιείται ένας οργανισμός, έτσι ώστε τα προσφερόμενα, όχι μόνο προς τους πελάτες του, αλλά και προς τα τυχόν λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη, τελικά προϊόντα ή/και υπηρεσίες να ανταποκρίνονται πλήρως στις προσδοκίες τους. Επίσης διενεργούμε ελέγχους ποιότητας σε συνεργασία με το εργαστήριο Veltia Labs for Life.

tbd

Από μίξερ έως παιχνίδια για παιδιά: Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα

Για εμάς, ένα βασικό κριτήριο ποιότητας είναι η ασφάλεια των προϊόντων μας. Συνεπώς, φροντίζουμε ήδη κατά την παραγωγή ώστε όλα τα μη εδώδιμα προϊόντα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακίνδυνα, εφόσον χρησιμοποιούνται σωστά. Η Lidl έχει καθιερώσει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου για όλες τις μονάδες και διαδικασίες παραγωγής. Οι έλεγχοι των προϊόντων που σχετίζονται με την ασφάλεια διεξάγονται πάντα από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα – ανεξάρτητα από τον τόπο παραγωγής των προϊόντων. 

Σε αυτά συγκαταλέγονται στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών το TÜV Süd, TÜV Rheinland και το Ινστιτούτο Hohenstein.

tbd

Η ποιότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μας

Η ποιότητα έχει για εμάς πολλές πτυχές. Όταν πρόκειται για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, φροντίζουμε να είναι απαλλαγμένα από βλαβερές ουσίες και να έχουν τέλεια εφαρμογή. Κατά συνέπεια, όλα τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας υποβάλλονται σε διαδικασία ελέγχου ποιότητας πολλών σταδίων, η οποία αρχίζει να εφαρμόζεται ήδη στη μονάδα και τη μέθοδο παραγωγής. Στο ίδιο πλαίσιο, τα προϊόντα μας ελέγχονται και πιστοποιούνται από ανεξάρτητα ινστιτούτα.