Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του «mind REset» από τη Lidl Κύπρου

Η πρώτη φάση του προγράμματος εστιάζει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

18.10.2023 | Λάρνακα

Mind REset Training

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και παρακίνηση των νέων γενιών στην υιοθέτηση πρακτικών που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος, η Lidl Κύπρου, για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιεί το πρόγραμμα «mind Reset», σε συνεργασία με το Junior Achievement Cyprus και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Στις 16 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του προγράμματος, όπου εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης που δήλωσαν ενδιαφέρον επιμορφώθηκαν γύρω από τις ενότητες, τη δομή και τις διαδικασίες του προγράμματος, ενώ παράλληλα απόλαυσαν το πρόγευμά τους στη Lidl Food Academy.

Γενικά για το πρόγραμμα mind REset

Το mind REset αποτελεί μία πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής του ομίλου Schwarz “REset Plastic”, και των 5 πεδίων δράσης του, “REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch”. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει τη νέα γενιά, γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα. Ταυτόχρονα στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, πολύτιμες δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργηθούν τόσο στο πλαίσιο της σχολικής σταδιοδρομίας όσο και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει μια σειρά από 5 εκπαιδευτικές ενότητες, σε μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού Σχολείου, και της Α’ και Β’ Γυμνασίου. Οι ενότητες του προγράμματος θα παρουσιάζονται στην τάξη σε πέντε μαθήματα, από έναν εκπαιδευτικό ή σε συνεργασία δύο εκπαιδευτικών, και στοχεύουν να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με τον τομέα της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν δεξιότητες που θα συμβάλουν στην αειφορία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που συμμετάσχουν στο mind REset, καλούνται να εντοπίσουν τις συνέπειες της χρήσης του πλαστικού στη ζωή μας και να προτείνουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Περνώντας από τα στάδια της ιδέας, του σχεδιασμού και της υλοποίησης της πρότασής τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, καθώς και τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές/μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «mind REsetters της χρονιάς» με πρώτο βραβείο μία επιχειρηματική εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνεται σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων και πρακτικών που έχει δημιουργήσει και υιοθετήσει η Lidl Κύπρου, τα οποία έχουν ως απώτερο στόχο την έμπρακτη στήριξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, με αίσθηση ευθύνης και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Επικοινωνία

Αποκλειστικά για ερωτήματα από εκπροσώπους ΜΜΕ
press@lidl.com.cy

Κατηγορίες


Λήψη

Λήψη (2.25 MB)

Share

Άλλα Media
Δείτε ακόμα